Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1202 niezalogowanych)
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
krzysztofxx napisał:
Te dwie prostaczki-pustogłowia wyrażając się źle o norwegach robią wszystkim polakom pracującym w Nor. krecią robotę. Poniżają Norwegów a same nic nie potrafią, pilnują im dzieci i dupy omiatają. Jestem tu kilka lat i poznałem samych dobrych Norwegów zawsze pytających w czym mogą mi pomóc. Nie słyszałem żeby Norwegowie źle się wypowiadali o swoim królu. Jaki mają szacunek do symboli narodowych, gdzie w Polsce stoi tyle flag obok domów.

Nazywając kogoś PROSTAKIEM wychodzisz sam na prostaka!
Norweg to taka istota która mówi jedno myśli Co innego (oczywiście mówimy bardzo ogólnikowo, nie każden Norweg jest jedną masą jednakowo myślącą) mówisz jesteś tu kilka lat ... barwo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krzysztofxx napisał:... Nie słyszałem żeby Norwegowie źle się wypowiadali o swoim królu. Jaki mają szacunek do symboli narodowych, gdzie w Polsce stoi tyle flag obok domów.
---
Widzisz ... z tym szacunkiem do Króla i barw narodowych ... to złożony problem natury ...GENETYCZNO-POLITYCZNEJ... , że się tak pokrętnie wypowiem ...
---
A tak po ludzku z polskiego punktu widzenia ... to sprawy mają się tak .
---
NORGI... NIGDY NIE BYLI NIEWOLNYMI LUDŹMI , WE WŁASNYM KRAJU ...!!! .
/ znaczy chłopami pańszczyźnianymi , przypisanymi do ziemi / trudny zwrot ... jednak nie chce Mi się go tłumaczyć , w necie można znaleźć znaczenie ...
---
ZAWSZE BYLI WOLNYMI ... niemniej zawsze mieli obowiązek , płacić taki czy inny podatek ... .
---
Ba w swoich zamierzchłych dziejach Narodowych , byli przeważnie biedniejsi od Nas ... jednak byli WOLNI .
---
A My Polski Naród w 90% byliśmy Chłopami przypisanymi do Ziemi ... czyli własnością Pana Ziemskiego ...
SWOIŚCI NIEWOLNICY ...
I w pewnym sensie tak pozostało do dzisiaj po obu stronach granicy ...
Dlatego Norgi Mają Szacunek do Swojego Państwa ...
A My Mamy Genetyczną Pogardę ...
---
Ot i cała tajemnica ...

---
---
Tak przy okazji ...
W Polsce jest ogólna pogarda dla Strojów regionalnych ... nawet tego z Mazowsza czy Krakowskiego ...
Jeżeli już ktoś coś założy na siebie to przeważnie te dwa wchodzą w rachubę , pomimo iże jezd ze Ślunska / to tylko taki prześmiewczy przykład /
---
W Norge ...natomiast każdy nosi Bunad , z tego Miejsca w którym się urodził ... przez SZACUNEK DLA SWOICH PRZODKÓW ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Nowicjusz
Johanne napisał:
Cala kultura norweska to wielkie bagno i gowno. Sa to chamy idioci i bardzo tempi ludzie. Wiekszosc jest taka. zdarzaja sie oczywiscie wyjatki ale tylko po to zeby to potwierdzic.

Gdyby byli takimi idiotami to bysmy nie przyjezdzali do ich kraju, ktory notabene jest duzo bardziej rozwiniety od naszego. Akurat na podstawie mojej wiedzy historycznej ciezko by mi przez gardlo przeszlo ze norweska kultura to gowno, ale to jest twoje zdanie. Kazdy ma prawo do wystawiania wlasnej opinii `prawdopodobnie`opartej o wlasne doswiadczenia. Ale jak czytam cos takiego to krew mnie zalewa. Nie chce nikogo bronic ale taka wypowiedz dla mnie brzmi jak obwieszczenie Ojca Rydzyka, tak jest bo tak ma byc bo ja tak mowie i c .... Ale tak powazniej to ten artykul nie zrobil na mnie wiekszego wrazenia. Komentarze za to sa zajebiste. BRAWO widac jak sie nudzimy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów

(agnes77magnes)
Początkujący
temu Oklaski: 0
Te dwie prostaczki-pustogłowia wyrażając się źle o norwegach robią wszystkim polakom pracującym w Nor. krecią robotę. Poniżają Norwegów a same nic nie potrafią, pilnują im dzieci i dupy omiatają. Jestem tu kilka lat i poznałem samych dobrych Norwegów zawsze pytających w czym mogą mi pomóc. Nie słyszałem żeby Norwegowie źle się wypowiadali o swoim królu. Jaki mają szacunek do symboli narodowych, gdzie w Polsce stoi tyle flag obok domów.

PO PIERWSZE NIE JESTEM PROSTAKIEM ANI PUSTOGŁOWIEM.MAM WYŻSZE WYKSZTAŁCENIE.
W POLSCE PROWADZE INTERES,WIĘC NIE MUSZĘ ZAJMOWAĆ SIĘ DZIEĆMI W NORWEGII,TAK PRZY OKAZJI TO NAWET NIE LUBIĘ..I NIE NADAJĘ SIĘ DO TEGO.
A TAK PRZY OKAZJI ,TO CHYBA W NORWGII NAJPIĘKNIEJSZE SĄ ZAROBKI...CZYŻ NIE PRAWDA?ŚWIETNE POWIETRZE I FIORDY.
ps.puder,,,cholera,jaki puder...puder mam ten sam już bardzo długo,paznokcie mam krótkie i nie maluję,a tak przy okazji,... to wiele facetów dba o siebie więcej niż ja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów

(agnes77magnes)
Początkujący
wybacz...
całe życie było mnie stać na drogie rzeczy,ale to nie Twoja sprawa.
...ale w Norwegii są świetne zarobki,NIE?
No ja jeszcze sie o tym osobiście nie przekonałam bo nie przebywam w NO.
ale Ty wiesz o tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów

(agnes77magnes)
Początkujący
hmmmmmm
nie z miłości do norwegów przecie przyjeżdżamy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
zarobki sa fajne ale tylko po przeliczeniu na pln,tutaj z tym zarobkiem nie "podskoczysz"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok